Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Δυο μήνες μετά, παραμένουν ακινητοποιημένα τα ασθενοφόρα που παραχώρησε το Πυροσβεστικό Σώμα στο ΕΚΑΒ λόγω πινακίδων!!

Παρκαρισμένα ασθενοφόρα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος στο προαύλιο χώρο της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ




Γράφει ο Αλέξης Κιτσόπουλος


Δεν κατάφερε ακόμη ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Μυλωνάς Μιλτιάδης (ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά να διεκπεραιώσει το εν λόγω ζήτημα) να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» των πινακίδων στα ασθενοφόρα οχήματα.


Πριν δύο μήνες, στις 23-1-2016, κατά την διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στον Ασπρόπυργο παρουσία υπουργών και αξιωματούχων, το Πυροσβεστικό Σώμα προσέφερε με τριετή παραχώρηση εννέα ασθενοφόρα οχήματα, με πλήρη εξοπλισμό, τα οποία αποτελούν μέρος της δωρεάς 12 συνολικά ασθενοφόρων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και είχαν διατεθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 2009.
Αναμνηστική φωτογραφία κατά την τελετή παραχώρησης των εννέα ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ στις 23/1/2016
Σύμφωνα με δηλώσεις, η προσφορά αυτή ήτανε αποτέλεσμα επαφών για συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών του δημοσίου και εγκαινίαζε ουσιαστικά μια νέα προσπάθεια για αξιοποίηση όλων των υλικών του δημοσίου για την στήριξη του κοινωνικού κράτους.


Δύο μήνες μετά, τα εννέα ασθενοφόρα οχήματα, δεν έχουν αξιοποιηθεί από το ΕΚΑΒ και βρίσκονται παρκαρισμένα στο προαύλιο χώρο της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ μαζί με τα δεκάδες (65-70) χαλασμένα οχήματα τα οποία δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.


Το πρόβλημα, το οποίο απ΄ ότι φαίνεται δεν θα λυθεί σύντομα, αφορά την έκδοση πινακίδων από το Υπουργείο Μεταφορών, αποτέλεσμα δυσλειτουργίας και μη συνεννόησης του κρατικού μηχανισμού και ίσως και ανικανότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου