Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η ΠΕΕΠΣ στον εορτασμό των 170 χρόνων λειτουργίας του Εθελοντικού ΠΣ του Μεράτε στην Ιταλία

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Αρ. Αποφ. Πρωτ. Αθηνών 7929/2008, Αρ.Φακ. Νομ.Αθ. 19035
Σωζοπόλεως 28, Αθήνα ΤΚ 10446
Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799
Website: www.vfu.gr E-mail: info@vfu.gr




08 Σεπτεμβρίου 2014


Η ΠΕΕΠΣ στον εορτασμό των 170 χρόνων λειτουργίας του Εθελοντικού ΠΣ του Μεράτε στην Ιταλία


Στις κεντρικές εκδηλώσεις του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού του Merate στη Βόρεια Ιταλία για τον εορτασμό των 170 χρόνων λειτουργίας του παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΠΕΕΠΣ και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Ευρώτα, το τριήμερο 29-31 Αύγουστου κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, την οποία είχαν αποστείλει οι Ιταλοί συνάδελφοι.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της η 6μελης ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΠΕΕΠΣ κο Μάκη Τσιουγκρή, τον Γενικό Γραμματέα κο Δημήτρη Ζέρβα, τον Διοικητή του Σταθμού Ευρώτα και τριών Εθελοντών Πυροσβεστών, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον εκεί Πυροσβεστικό Σταθμό, να ενημερωθεί για το επιχειρησιακό έργο και τις λοιπές δραστηριότητές του καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του πυροσβεστικού εθελοντισμού στην Ιταλία. Επιπλέον, μαζί με τις αντιπροσωπείες από εθελοντικές υπηρεσίες της Γαλλίας, Γερμανίας και Φιλανδίας, επισκέφτηκαν την έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πόλη Lecco, όπου υπάγεται ο Εθελοντικός Σταθμός του Merate, το πυροσβεστικό μουσείο της Chiavenna, τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό του Bellano και αξιοθέατα της περιοχής.


Την Κυριακή 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μεγάλη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς τιμήν της Υπηρεσίας, στην οποία έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών αρχών, οι αντιπροσωπείες των χωρών, το εθελοντικό προσωπικό του σταθμού καθώς και αντιπροσωπείες εθελοντικών και άλλων φορέων. Επικεφαλής της παρέλασης τοποθετήθηκε ένα πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που είχε λάβει μέρος στο τραγικό γεγονός της 11ης Σεπτεμβρίου και το οποίο αποκτήθηκε και ανακατασκευάστηκε με δωρεά 2 τοπικών επιχειρήσεων και ανήκει στον γειτονικό εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό του Carate Bianza.





Με το πέρας της παρέλασης, η οποία κατέληξε στον εορτάζοντα Πυροσβεστικό Σταθμό, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που ξεκίνησε με εκκλησιαστική δοξολογία και συνεχίστηκε με πυροσβεστικές επιδείξεις, σύντομους χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Ιταλίας και τον Διοικητή του Σταθμού. Στους σύντομους χαιρετισμούς οι ομιλητές εξήραν το έργο της Υπηρεσίας και του προσωπικού και ευχαρίστησαν για την παρουσία τους τις ξένες αντιπροσωπείες. Η τελετή ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών ανάμεσα στις αντιπροσωπείες, τον Δήμαρχο και την Υπηρεσία. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος του Merate συνομίλησε με την ελληνική αποστολή, εκφράζοντας την χαρά και την τιμή για την παρουσία της στις εκδηλώσεις καθώς και το ενδιαφέρον του για αδελφοποίηση με τον Δήμο Ευρώτα.



Ο Πυροσβεστικός Σταθμός του Merateιδρύθηκε το 1844, καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει 23 χωριά με 103.000 περίπου κατοίκους. Το 2013 ανταποκρίθηκε σε 700 περίπου αστικά συμβάντα (πυρκαγιές, τροχαία, παροχές βοηθείας) καθώς οι δασικές πυρκαγιές υπάγονται στην αρμοδιότητα των τοπικών συμβουλίων πολιτικής προστασίας με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες να συμβάλουν στην προστασία του αστικού ιστού.


Η ΠΕΕΠΣ ευχαριστεί θερμά τον διοικητή του Σταθμού κo Pier Castelli και το προσωπικό του για την θερμή φιλοξενία.



Από το Γραφείο Τύπου
της ΠΕΕΠΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου