Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Μεταναστευτικό: Είναι πολλά τα λεφτά Γιάννη, αλλά κουτσά στραβά τα καταφέρατε


«Και σύντροφοι ανταποκριθήκαμε. Κουτσά στραβά, τα καταφέραμε καλά». Αυτή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια την ίδια στιγμή που ο υπουργός έκανε απολογισμό στο συνέδριο η αμερικάνικη εφημερίδα «Washington Post» φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην γραμματέα μεταναστευτικής πολιτικής Οδυσσέα Βουδούρη.

{Υπενθυμίζουμε πως ο Οδυσσέας Βουδούρης είχε παραιτηθεί πριν από ένα μήνα αφήνοντας αιχμές για σπατάλες. Μάλιστα είχε προχωρήσει στην αποκάλυψη πως η Νορβηγία ξοδεύει λιγότερα ανά πρόσφυγα, απ' ότι η Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα, ότι σε σύγκριση πληθυσμών, η Νορβηγία έχει δεχτεί περισσότερους: «Η Νορβηγία έχει περισσότερους πρόσφυγες συγκριτικά με τον πληθυσμό της, από ότι έχουμε εμείς. Πόσο ξοδεύει η Νορβηγική κυβέρνηση, ανά πρόσφυγα και ανά έτος; Ξοδεύει λιγότερο, από τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς. Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία, ανά έτος, είναι της τάξεως των 12.000 (ευρώ). Στην Ελλάδα είναι 15.000», δήλωσε.}

Σε δηλώσεις του λοιπόν στην «Washington Post» αναφέρει: «Μια γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση είχε προτείνει ένα στρατόπεδο στις παρυφές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας 2,5 εκατομμύρια ευρώ από χρήματα της E.Ε. Όμως, το Υπουργείο Μετανάστευσης που έχει την εποπτεία των στρατοπέδων επέμεινε ότι πρέπει να ξοδευτούν πολύ περισσότερα - € 8.500.000, συμπεριλαμβανομένων των εκατοντάδων χιλιάδων που προορίζονται για την τοπική κατασκευαστική εταιρία.»
Ο κ. Βουδούρης αναφέρει στη συνέχεια πώς ζήτησε από την Ύπατη Αρμοστεία να εκτιμηθεί το κόστος, για να λάβει απάντηση πώς μια τυπική κατασκήνωση για 1.500 πρόσφυγες - σήμερα υπάρχουν περίπου 1.600 στην συγκεκριμένη δομή - θα πρέπει να λειτουργεί με κόστος περίπου στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ!!!
Αλλά, όπως είπε, ο ίδιος, «το Υπουργείο Μετανάστευσης εξακολουθεί να επιμένει σχετικά με τις δαπάνες ότι είναι πολύ περισσότερα τα χρήματα, θέτοντας εκκρεμή τη διαδικασία στο σημείο όπου δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία σχετικά με το τι πρέπει να οικοδομήσουμε για την υποδοχή προσφύγων.»
Όπως κατανοούμε το «Κουτσά στραβά, τα καταφέραμε καλά» θα μπορούσε να μεταφραστεί πλουσιοπάροχα τα καταφέραμε .


Την ίδια ώρα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών η περιγράφει την κατάσταση στην χώρα μας αναφέρει πως πάνω από 160.000.000$ (σε σύνολο 300.000.000$ ) για το 2016 έχουν ήδη δοθεί για το μεταναστευτικό. 

Έτσι κύριε Μουζάλα γίνονται οι μεγάλες μπίζνες του μεταναστευτικού και το «Κουτσά στραβά, τα καταφέραμε καλά»; Μετά ας μην απορούμε γιατί επενδύουν στηνπολιτική των ανοιχτών συνόρων αγνοώντας ποιοι είναι οι πρόσφυγες και ποιοι οι μετανάστες. 

Είναι πολλά τα λεφτά Γιάννη.



Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου