Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η κραυγη αγωνιάς της ΥΜΕΤ

«Η φωνή της ΥΜΕΤ»

«Η φωνή της ΥΜΕΤ»

Έχουνε περάσει δυόμισι μήνες από την επίσκεψη του αρχηγού και ακόμη περιμένουμε τις ενέργειες του στα δυο σημαντικά ζητήματα που του θίξαμε το πώς να ενεργούνται οι διμοιρίες κατά την διάρκεια επεισοδίων και για τον επικίνδυνο για την ασφάλεια μας στόλος οχημάτων της ΔΑΕ. Για το τελευταίο, ο αρχηγός δεσμεύτηκε πως ελλείψει κονδυλίων θα ενισχυθούμε έστω και με μεταχειρισμένα περιπολικά.

•Όλα αυτά τα χρόνια, μεσούσης της γενικότερης κρίσης αρχικά η υπηρεσία μας ανταμείβεται με χρηματικές και αυλές αμοιβές ως ελάχιστο δείγμα της αυτοθυσίας που επιδεικνύουμε στη πρώτη γραμμή. Με το πέρασμα των χρόνων έμειναν μόνο η χορήγηση Η.Α. όμως στην πρόσφατη ΔΕΘ στην οποία οι περισσότερες διμοιρίες εργάστηκαν 40 ώρες στο τριήμερο οι Η.Α. ήταν οι λιγότερες που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια.

•Όσο αφορά τις εγκαταστάσεις της ΔΑΕ, οι ανελκυστήρες εδώ και καιρό παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι αναγκάζονται να ανεβαίνουν έξι ορόφους για να πάνε στο εστιατόριο.

•Επιτέλους αναγνωρίστηκε ένα πάγιο αίτημα μας, η απονομή ηθικής αμοιβής στην Α-322 και Α-335 ΔΙΜΕΤ. Για όσους δεν γνωρίζουν οι διμοιρίες αυτές ήταν οι πρώτες που αποβιβάστηκαν στη Κω και για πολλές ώρες δούλεψαν την 11/8/2015 μόλις είχε ξεκινήσει η προσφυγική κρίση που υπερέβαλαν εαυτόν ώσπου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

•Αυτό το καλοκαίρι ευτυχώς ήταν ήσυχο από άποψη υπηρεσιακών αναγκών και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η υπηρεσία ενήργησε άψογα όσο αφορά την χορήγηση χιλιάδων οφειλόμενων αναπαύσεων στους συναδέλφους.

•Με αγωνία περιμένουμε να δούμε την χρήση των διμοιριών στα γήπεδα αφού από φέτος είναι σε ισχύ ο νέος αθλητικός νόμος ο οποίος προβλέπει τη μη είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς είμαι εύλογη η απορία μας σε περίπτωση τραυματισμού ποιος θα ευθύνεται; Επιπλέον για να μην έχουμε τραυματισμούς όπως τα προηγούμενα χρόνια να μην χωρίζεται η διμοιρία σε δυο ομάδες γιατί είναι ολιγομελής.

•Η πρώτη μετάθεση με μη αντικειμενικά κριτήρια στην ΔΑΕΑ μέσω συμφώνου συμβίωσης είναι γεγονός.

•Θερμά συγχαρητήρια στο κινητό συνεργείο που κατά την μετάβαση και επιστροφή από τη ΔΕΘ έκανε τα πάντα για να επιδιορθώσει τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στα πέντε οχήματα της υπηρεσία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου