Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Για τα μάτια του κόσμου οι τιμές! Συντάξεις ΝΤΡΟΠΗΣ στους συγγενείς των ηρώων που θυσιάστηκαν στην Κίναρο!

 
Ένας χρόνος από την τραγικό ατύχημα στην νήσο Κίναρο, όπου τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού έχασαν την ζωή τους, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε πάνω στο νησί. Και όμως για άλλη μια φόρα η πολιτεία δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο και την αδιαφορία της απέναντι στα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα στις οικογένειες των θυμάτων...
 

Το κράτος που δια στόματος του κυρίου Μουζάλα προαναγγέλλει 400 για τους δήθεν πρόσφυγες που έχουν εισβάλει στην χώρα μας. Δεν στέκεται στο πλευρό της χήρας του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Ελευθέριου Ευαγγέλου, που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, δεν της δίνει ούτε σύνταξη, με την αιτιολογία ότι αυτή εργάζεται στο δημόσιο, παρέχοντας προσωρινά μόνο μια σύνταξη-ντροπής στην κόρη του αξιωματικού (150 ευρώ) σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR σε αντίθεση με τα 400 που προαναφέραμε.

Εκτός όμως από την "σύνταξη" της ντροπής που δίνει το κράτος, η οργή ξεχειλίζει για τους συγγενείς και όλους εμάς του ακόμα σκεπτόμενους ανθρώπους, καθώς ως αιτία θανάτου στο επίσημο έγγραφο του Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αναφέρει ότι ο θάνατός τους δεν οφείλεται στην υπηρεσία εξομοιώνοντας την θυσία του πληρώματος ΠΝ 28 με ένα οποιοδήποτε εργατικό ατύχημα κατά την μετάβαση ή την αποχώρηση από την υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο Agusta Bell του Πολεμικού μας Ναυτικού απονηώθηκε από φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς για νυχτερινή πτήση, στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή».  Λίγη ώρα αργότερα, το  ελικόπτερο συνετρίβη στη νήσο  Κίναρο. Στην αναζήτηση των συντριμμιών συμμετείχαν πολλά εναέρια και θαλάσσια μέσα, τελικά το σημείο συντριβής είχε εντοπίσει ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σωματος. Ο τραγικός απολογισμός ήταν να βρεθούν νεκροί οι  τρεις αξιωματικοί Αναστάσιος Τουλίτσης κυβερνήτης, ο Κωνσταντίνος Πανανάς συγκυβερνήτης και ο Ελευθέριος Ευαγγέλου ναυτίλος.
 
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΡΤΆΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Οι συγγενείς  που πριν από λίγες ημέρες  συναντήθηκαν με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ζήτησαν  το πόρισμα για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο. Όπως λένε, μέχρι σήμερα δεν έχει  καταστεί εφικτή οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία, ώστε να μπορέσουν να μάθουν οι ίδιοι τα αίτια της τραγωδίας στην Κίναρο.

star.gr

Σταύρου Μάριος 
Απογευματινή Φρουρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου