Κυριακή 21 Μαΐου 2017

«CQB - Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης, Οπλισμός – Εξοπλισμός – Τακτικές στο Σύγχρονο Πεδίο Μάχης»

Αποτέλεσμα εικόνας για CQBTACTICSGR.WORDPRESS.COMΟ  Γιώργος Δημητρόπουλος και ο Ευάγγελος Τρασάνης είναι αντίστοιχα Ανθυπολοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων, απόφοιτος ΣΜΥ και Αρχιλοχίας ΕΜΘ. Πρόσφατα εκδώσαν το βιβλίο: «CQB - Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης, Οπλισμός – Εξοπλισμός – Τακτικές στο Σύγχρονο Πεδίο Μάχης». Το βιβλίο, όπως μπορεί κάποιος να αντιληφθεί από την τίτλο του, πραγματεύεται όλα τα αντικείμενα που αφορούν έναν μαχητή των Ενόπλων Δυνάμεων (εν ενεργεία και εφέδρων), των Σωμάτων Ασφαλείας και των οργανισμών ιδιωτικής ασφάλειας σχετικά με την χρήση οπλισμού, την επιλογή εξοπλισμού και τις νέες τακτικές στο σύγχρονο και απαιτητικό πεδίο ασφαλείας. Όλα τα αντικείμενα καλύπτονται συστηματικά βήμα προς βήμα με την βοήθεια 500 φωτογραφιών και 300 σχεδιαγραμμάτων.
Η πρώτη τους επαφή με τον αγώνα σε κατοικημένους τόπους, έγινε λίγο μετά το 2000, όταν συμμετείχαν σε ειρηνευτική αποστολή (Κόσσοβο - KFOR), συνεργαζόμενοι με ομάδες ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ (10th SFG). Η εκπαίδευση που τους παρείχαν οι παραπάνω ομάδες και η «έκθεσή» τους στο δόγμα, τα υλικά και την εκπαίδευσή τους - σε συνδυασμό με την καθημερινή συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις - τους επέτρεψε να σχηματίσουν μια πολύ ολοκληρωμένη εικόνα περί του συγκεκριμένου είδους αγώνα, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Επόμενος σημαντικός σταθμός ήταν η προετοιμασία της χώρας για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στο πλαίσιο αυτό, συνεκπαιδευτήκαν με άλλες ειδικές μονάδες των σωμάτων ασφαλείας πάνω στα ίδια αντικείμενα. Εκεί για πρώτη φορά συνειδητοποιήσαν ότι υπήρχε έλλειψη τυποποίησης στα τακτικά αντικείμενα που διαπραγματεύεται το βιβλίο τους, ανάμεσα στους διάφορους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τέλος, είναι και οι δύο απόφοιτοι του αντίστοιχου Νατοϊκού Σχολείου του ΔΙΚΕΕ – ISTC (Διεθνές Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης – International Special Training Center), στο οποίο μάλιστα ένας εκ των δυο  υπηρέτησε και ως εκπαιδευτής επί τριετία, γινόμενοι κοινωνοί γνώσεων από εμπειρότατους εκπαιδευτές άλλων Νατοϊκών εθνικοτήτων, με πολεμική εμπειρία σε διάφορα μέτωπα.
Η προαναφερθείσα έλλειψη τυποποίησης (όπου ο κάθε εκπαιδευτής του αντικειμένου εμφανίζεται να έχει διαμορφώσει ένα προσωπικό δόγμα, αναλόγως του επιπέδου του, των εμπειριών του αλλά και των προσωπικών του σχέσεων με τους δικούς του κατά καιρούς εκπαιδευτές), τους οδήγησε στην απόφαση να επιχειρήσουν να καλύψουν το κενό αυτό με την συγγραφή ενός βιβλίου. Η διαρκής άλλωστε τριβή τους με το αντικείμενο –αλλά και μεταξύ τους επ' αυτού – οδήγησε συν τω χρόνω στην πλήρη ταυτοποίηση των απόψεων τους, όχι μόνο σε τακτικά ζητήματα αλλά και σε ότι αφορά τη βεβαιότητα, ότι η διαδικασία της εκπαίδευσης αποτελεί – για τον εκπαιδευτή – μετάδοση γνώσεων και εμπειριών και ως εκ τούτου, κατάθεση ψυχής.
Το βιβλίο τους αποτελεί μια σεμνή προσπάθεια προσφοράς και διάχυσης του αθροίσματος των γνώσεων και εμπειριών των συγγραφέων, σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (εν ενεργεία και εφέδρων), των Σωμάτων Ασφαλείας και των οργανισμών ιδιωτικής ασφάλειας, που καθημερινά δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και την Πατρίδα. Σε αυτούς, οπως δηλωνουν και οι ίδιοι, το αφιερώνουν άλλωστε, μαζί με τις ευχαριστίες τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι αρωγοί στην προσπάθειά τους υπήρξαν οι: Ταξίαρχος κος Νικόλαος Φλάρης, ο οποίος τους έκανε την μεγάλη τιμή να προλογίσει το βιβλίο και με τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και την εμπειρία του, ως Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, συνέβαλε ώστε να αποκτήσει Διακλαδικό χαρακτήρα και ο Δημήτρης Πατσουλές, Δημοσιογράφος Αμυντικού Τύπου και Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Καταδρομή και Ασφάλεια» ο οποίος τους έκανε επίσης την μεγάλη τιμή να προλογίσει το βιβλίο και συνέβαλε με την μεγάλη εμπειρία του στον χώρο των αμυντικών εκδόσεων στην άρτια εμφάνισή του.
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στις 7 Δεκεμβρίου 2016, με ομιλητές τους Υποστράτηγο Μανωλάκο Νικόλαο, Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού και Ταξίαρχο κο Φλάρη Νικόλαο, Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης. Χαιρετισμό απέστειλε ο Υποστράτηγος ε.α. κος Λάζαρης Νικόλαος. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού "Καταδρομη και Ασφάλεια", κος Πατσουλές Δημήτριος.
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα που διατηρούν: https://cqbtacticsgr.wordpress.com ή Cqbtacticsgr στο facebook.
Βίντεο της παρουσίασης, μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/playlist
Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το βιβλίο, μπορούν να καλέσουν στα 6944682948 και 6974405009 ή να το παραγγείλουν στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της ιστοσελίδας www.helmilbooks.ecwid.com.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου