Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Πένθος για την Ελληνικής Αστυνομίας - Έφυγε Ζ1 ένας θρύλος του Σώματος






Πένθος και πάλι για την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που εστάλησαν από αναγνώστες του policenet.gr ,08/06 έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Ανθυπαστυνόμος ε.α. Μώρος Κλέων.

Πρόκειται για έναν θρύλο του Σώματος που συνέδεσε το όνομα του με την Ομάδα ΖΗΤΑ.
Ο εκλιπών, τις αρχές της δεκαετίας του 80 και μέχρι περίπου το τέλος της δεκαετίας του 90 ήταν προϊστάμενος του Γραφείου Δικυκλιστών (Ομάδα Ζήτα) της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής. Προερχόμενος από την Τροχαία Αθηνών επιλέχθηκε σαν βαθμοφόρος να στελεχώσει το νεοϊδρυθέν τοτε (17/02/1979) τμήμα της Υποδιεύθυνσης Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας Πόλεων.

Άτομο οξυδερκές, πείσματαρης, δουλευταράς, δίκαιος και αντικειμενικός κατάφερε με τη συνδρομή βεβαίως και των υφισταμένων του (12 στην αρχή, 250 αργότερα), να «στήσει» ενα τμημα που η φήμη της είχε αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια στα τέλη του 20ου αιώνα και όχι μόνον αφού διάφορα κανάλια του εξωτερικού από Γαλλία, Ιαπωνία κλπ έκαναν ρεπορτάζ γιά τον τρόπο εργασίας αυτών των δικυκλιστών της ΕΛ.ΑΣ. με το κωδικό όνομα Ζ.
(Γιά την ιστορία της ανατρέξτε στην wikipedia στο https://el.wikipedia.org/wiki/Ομάδα_Ζήτα )

Υπό την καθοδήγησή του, μια χούφτα αστυνομικοί το 1980, περισσότεροι κάποια χρόνια αργότερα, κατάφεραν και έστησαν μία Υπηρεσία που οι επιτυχίες της ήταν ανεπανάληπτες και έμειναν στην ιστορία της αστυνομικής οικογένειας.
Οργανωτικός στα όρια της τελειότητας συνέδεσε το όνομά του με τον τίτλο Ομάδα Ζήτα και καθοδήγησε τους συναδέλφους του σε μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, προσφορά που όλοι οι αστυνομικοί αλλά και πολλοί από τους πολίτες διαχρονικά αναγνωρίζουν σε αυτή την Υπηρεσία.

Μαχητής όπως ήταν, πάλεψε 1 ½ χρόνο με την αρρώστια του στον πνεύμονα αλλά έχασε τη μάχη προς λύπη των δικών του ανθρώπων αλλά και των συναδέλφων που τον γνώρισαν. Πηγαίνει να βρει κάποιους παλιούς του υφισταμένους και παντοτινούς συναδέλφους και ποιος ξέρει ίσως οργανώσει εκεί πάνω μία έξτρα Αλλαγή (όπως λένε και οι Ζητάδες).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου