Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Μανούσος Γρυλλάκης: Ο απολυτός άνθρωπος του πρόεδρου της ΝΔ ως το τέλος .



Ο Μανούσος Γρυλλάκης υπήρξε από 1978 ο Αστυνομικός συνοδός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ήταν αυτός που τον συνόδευσε στο τελευταίο ταξίδι του προς τη γενέτειρα του, την Κρήτη. Η αποτυπώσει του στιγμιότυπου αποδίδει περισσότερα από τις λέξεις την σύνδεση των δυο ανδρών.

Μέσα στο C130 της Πολεμικής Αεροπορίας συνοδεύει τη σορό του Κ. Μητσοτάκη ακόμα και σε αυτό το ύστατο ταξίδι. Ο Αστυνόμος Γρυλλακης ήταν πάντα εκεί. «Ο Μανούσος μου...», όπως συνήθιζε να τον λέει ο επίτιμος.

Αν υπήρχε ένας άνθρωπος ήξερε τόσο καλά τον Κ. Μητσοτάκη, αυτός ήταν ο Μ. Γρυλλάκης. Κοντά του σε κάθε στιγμή, ιδιωτική και μη. «Μαζί» μέχρι το τέλος.

Από το 1978 ο κ. Μανούσος, όπως ήταν γνωστός, αποτελούσε τον άνθρωπο σκιά του προέδρου, επιφορτισμένος με την ασφάλεια του, ήταν πάντα στο πλευρό του σε όλη την πολύκροτη σταδιοδρομία του. Το ίδιο συνέβη και για τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν κλήθηκε να είναι για άλλη μια φόρα εκεί, πάντα δίπλα του, ακόμα και στο τελευταίο αντίο.  Μπορεί να αποστρατεύτηκε πριν από 15 χρόνια αλλά δεν έλειψε ούτε μια ημέρα από την θέση του. Πάντα εκεί στην οδό Αραβαντινού, στην οικία της οικογένειας Μητσοτάκη, στο προσωπικό γραφείο στην οδό Ρηγίλλης, αλλά και κατά τα χρόνια της πρωθυπουργίας ο Μανούσος είχε πάντα το γενικό πρόσταγμα στη ασφάλεια του Κ. Μητσοτάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αστυνομικός ήταν μαζί του ανελλιπώς από το 1978 συνδέοντας την καριέρα του με τον εκλιπόντα ενώ πολλές φορές ενήργησε αθόρυβα για τη συνεννόηση του Κ. Μητσοτάκη με πολιτικούς του αντιπάλους.
Άλλα και ακόμα και στα άπλα καθημερινά πράγματα. Με την μέριμνά του έρχονταν οι «προμήθειες» από την Κρήτη, ρακές και κεράσματα για τους φίλους του επίτιμου. Όλοι για εκείνον θα έχουν να πουν έναν ευγενή λόγο.






















 


 








Σταυρου Μαριος
Απογευματινη Φρουρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου