Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Στρεβλότητα μια λέξη η κάτι παραπάνω;



Στρεβλός:(μεταφορικά) που δεν είναι σωστός, που είναι εσφαλμένος el.wiktionary.org
Ο κ.Αναπληρωτής Υπουργός Προ.Πο. παίζοντας τις ζωές και την υπόληψη των Ελλήνων πυροσβεστών στο μπλακ τζακ της πολιτικής τακτικής και της ικανοποίησης των ιδεοληψιών της κομματικής βάση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως τον πιο στρεβλό κρατικό μηχανισμό το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο στρεβλός κρατικός μηχανισμός που ονομάζεται Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της εκτίμησης του ελληνικού λαού που συχνά πυκνά επικαλείται ο κ.Τοσκας και το λοιπό πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, προσδίδοντας του, χαρακτηρισμούς όπως σοφός και αλάθητος. Αυτός ο λαός είναι, που εμπιστεύεται σε ποσοστό 93% το Πυροσβεστικό Σώμα. Γιατί άραγε;

Από τις δεκαετίες του '80-'90 και τους σεισμούς που είχαν χτυπήσει την πατρίδα μας, τις πυρκαγιές του 2007 μέχρι και σήμερα, τα στελέχη του Σώματος δίνουν ένα καθημερινό αγώνα να είναι στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών. Τα στελέχη της πυροσβεστικής όλων των βαθμίδων ( Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Εθελοντές, ΠΠΥ και Εποχικοί), παρά τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, εκτελούν την αποστολή τους με υψηλό επαγγελματισμό και αυτοθυσία. Η επιτυχή προσπάθεια να προσπεραστούν οι ελλείψεις έγινε με περίσσιο κόπο και ατομικό κόστος. Μαζί με τον αριθμό των πεσόντων εν υπηρεσία είναι που έχουν φέρει αυτό το αποτέλεσμα, της τόσο μεγάλης αποδοχής και εκτίμησης των πολιτών στο Σώμα. Εν αντιθέσει με την εκτίμηση που δείχνει το πολιτικό σύστημα στα στελέχη του Σώματος άλλα και το ποσοστό εκτίμησης που δείχνουν οι πολίτες στο πολιτικό σύστημα της χωράς.

Τα δυο χρόνια που ηγείται πολίτικα το Σώμα ο κ.Τοσκας η μόνη αλλαγή που έχει φέρει είναι η ένταξη του Σώματος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (να σημειωθεί ότι αναμενόταν να γίνει επί χρόνια). Πέρα από αυτό δεν έχει αλλάξει κάτι στο Σώμα προς το καλύτερο, το αντίθετο θα έλεγα. Τα τελευταία χρόνια οι ελλείψεις έχουν αυξηθεί και λόγω της οικονομικής δυσχέρειας δεν γίνεται έγκαιρα η αποκατάσταση των βλαβών στο ήδη γερασμένο στόλο οχημάτων ούτε οι απαραίτητες προμήθειες σε Μέσα Ατομικής Προστασίας και Στολές. Τουναντίον ο κ.Υπουργός έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων με σκοπό να μετατοπίσει το βάρος των ευθυνών του και να δημιουργηθεί ένα άλλο "εικονικό" αφήγημα. Με μόνη "αληθινή" διαπίστωση την ανάγκη για συνεχή και αδιάκοπη εκπαίδευση του προσωπικού αλλά όχι γιατί αυτό είναι ανεκπαίδευτο αλλά γιατί η φύση της αποστολής του Σώματος το επιβάλλει.

Αυτές οι διαπιστώσεις θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμες (αν και οι περισσότερες από αυτές είναι εσφαλμένες και αυθαίρετες) εάν τις αντιπαραβάλλουμε με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Πολ. Προστασίας κ. Καπακη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα είναι από τα καλύτερα εκπαιδευμένα, με υψηλή ποιότητα στελεχών, πανευρωπαϊκά και με τις συγχαρητήριες δηλώσεις του ιδίου του Πρωθυπουργού κ.Τσιπρα. Ίσως σε ένα φιλολογικό περιβάλλον που θα είχε ως σκοπό την δημιουργία προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία του Σώματος. Όχι όμως από την ίδια την ηγεσία του Σώματος. Σκοπός της ηγεσίας δεν είναι να προχωρά σε διαπιστώσεις αλλά σε λύσεις των πάγιων και διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν το Σώμα. Π.χ. η μη υπογραφή υπουργικής απόφασης καθορισμού στολής των Εθελοντών Πυροσβεστών , η προμήθεια και αντικατάσταση στολών και ΜΑΠ του συνόλου του προσωπικού του Σώματος κ.α.

Συμπερασματικά και με βάση την χαμηλή εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Έλληνες πολίτες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ΣΤΡΕΒΛΟΤΗΤΑ στην λειτουργία ενός μηχανισμού δημιουργείται καθαρά και μόνο από τις πολιτικές ηγεσίες του μηχανισμού και όχι από τον ίδιο τον μηχανισμό.

Και οπός είπε ο πρόεδρος των αξιωματικών του Σώματος Πυραρχος κ.Ιωάννης Σταμουλης "Εμείς τον αγαπάμε τον κ. Τοσκα"συμπληρώνοντα εγώ αρκεί να μας αγαπήσει και αυτός.


Σταύρου Μάριος
Απογευματινή Φρουρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου