Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ρέθυμνο: Σε Αστυνομική επιχείρηση απελευθερώθηκε ο απαχθείς επιχειρηματίας Λεμπιδάκης

Ρέθυμνο: Σε Αστυνομική επιχείρηση απελευθερώθηκε ο απαχθείς επιχειρηματίας Λεμπιδάκης
Με συλλήψεις της Αστυνομίας για την απαγωγή επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, και την απελευθέρωση του θύματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αστυνομική επιχείρηση.
Με συλλήψεις της Αστυνομίας για την απαγωγή επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, και την απελευθέρωση του θύματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αστυνομική επιχείρηση.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία από Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr οχτώ συλλήψεις και αναζητήσεις για συνεργους τους ηδη γνωστών στοιχείων στις Αρχες καθως στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, όμηρος (30/03) στα χερια των δραστών, εμπλέκονται 15άτομα, και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την απελυθερωσή του.
Ο Μιχαλης Λεμπιδακης, εντεντοπίσθηκε σα σε μάνδρα αυτοκίνητων στο Ατσιπόπουλο του Ρεθυμνου, με τους Αστυνομικούς να έχουν ιχνιλατήσει το χώρο με θερμικές κάμερες και να επιχειρούν τις πρώτες πρωινές ώρες στην απελευθέρωση του ομήρου.
Οι απαγωγείς είχαν έρθει σε επαφή με την οικογένεια του θύματος προκειμένου να τους καταθέσουν τα λύτρα που αξιωναν για να τον απελευθερώσουν ωστόσο δεν είχε επέλθει συμφωνία. Η απελευθέρωση του επιχειρηματία από τις Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε χωρίς τα χρήματα να έχουν καταβληθεί.
Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

Ρέθυμνο: Στην επιχείρηση Λεμπιδάκη οι δύο από τους Κρήτες απαγωγείς του επιχειρηματία
Ρέθυμνο: Στην επιχείρηση Λεμπιδάκη οι δύο από τους Κρήτες απαγωγείς του επιχειρηματία
Τις επαφές και διασυνδέσεις των απαγωγέων ερευνούν οι Αρχές της Κρήτης μετά την ολοκλήρωση της Αστυνομικής επιχείρησης στην απελευθέρωση του επιχειρηματία .
Από τα εως τώρα προανακριτικά στοιχεία, ως δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία φέρονται να εμπλέκονται 15άτομα με τους 8να έχουν συλληφθει σε συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση (02/10-06.00) έχουν καταγωγή από την Κρήτη, ενώ για δύο έχει προκύψει ότι ειχαν εργαστεί -στο παρελθόν – στην επιχείρηση της οικογένειας Λεμπιδάκη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται κι ανήλικο κορίτσι, η παρουσιά και η εμπλοκή της στην απαγωγή εξεράζεται .
Οι απαγωγείς ήταν οπλισμένοι.
Το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων,μέχρι τη συμμετοχή τους στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, είναι μικρής και μεσαίας παραβατικότητας, ενώ δεν έχουν -μέχρι στιγμής προκύψει- επαφές τους με βαρυποινήτες ή εγκλείστους καταδικους για απαγωγές που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων και του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου .
Οι απαγωγείς είχαν διακριτούς ρόλους ενώ ο χώρος λειτουργούσε ως μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, και εξυπηρετούσε κοινό, στην «γέφυρα Ζουρίδας», παραπλέυρως της εθνικής οδού, σε απόσταση σχεδόν 5χλμ από την πόλη του Ρεθύμνου. Κατά τη στιγμή της Αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη σε καθήκοντα σκοπού Σκοπιανός ο οποίος συμμετείχε στην απαγωγή του επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ειναι καλά στην υγεία του παρά τη μεγάλη παραμονή του σε καθεστώς ομηρείας. Εντοπίσθηκε δεμένος, και φανερά αδυνατισμένος και οδηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυνομίας στο Ρέθυμνο, όπου έσπευσαν τα μέλη της οικογένειά του που αγνωνιούσαν για τη ζωή του.

nantiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου