Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Αντιτρομοκρατική: Σύλληψη Αφγανού λαθρομετανάστη, σε τσάντα μετέφερε επτά πυροκροτητές- «Σύντροφο» τον χαρακτηρίζουν αντιεξουσιαστές


Σύλληψη Αφγανού λαθρομετανάστη στο κέντρο της Αθήνας. Η Αντιτρομοκρατική ερευνά επαφές του με άτομα του αντιεξουασιαστικού χώρου.

Ο Αφγανός λαθρομετανάστης, προσήχθη καθώς εντοπίσθηκε να μη φέρει χαρτιά νόμιμης παραμονής στη χώρα, συνελήφθη από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης στο Λόφο Λυκαβηττου, ύστερα από καταγγελία για απομάκρυνσή του από εστιατόριο χωρις να πληρώσει το γεύμα του.

Ο Αφγανος λαθρομετανάστης, ηλικίας 25-30ετων, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράμονη διαμονή στη χώρα. Διαβιούσε παράνομα σε καταληψεις αντιεξουσιαστών και «αλληλέγγυων», που παρεχουν παρανομα κατάλυμα σε λαθρομετανάστες, και περιφερόταν ως άστεγος στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τσάντα του Αφγανού, βρέθηκε να κατέχει επτά πυροκροτητές, ηλεκτρικούς και ηλεκτρονικούς και άμεσα ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική. Εξεταζεται η συμμετοχή του σε ενέργειες καθώς και οι επαφές του με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και του «αντάρτικου πόλης», χωρίς να έχει απαντήσει σε στοχευμένες ερωτήσεις του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Ιδιαίτερο «ενδιαφέρον», στη σύλληψη του Αφγανού λαθρομετανάστη, προκαλεί ανάρτηση σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου (27/01-22.47). Με τίτλο «Επείγον Ενημέρωση προσαγωγή συντρόφου» και μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι, «ενώ είχαμε περιφρούρηση γειτονιάς έγινε προσαγωγή συντρόφου 19αχρονου αλλοδαπού, του οποίου δε γνωρίζουμε στοιχεία (επίθετο)»…, αναφέρονται στην προσαγωγή του, πριν την οποιαδήποτε δημοσιοποίηση των Αρχών.

Ο Αφγανός ανακρίνεται στην Αντιτρομοκρατική. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου