Οι συνδικαλιστές της Ελληνικής αστυνομίας είχαν απόλυτο δίκιο να εξοργιστούν. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός που παρουσιάζεται στο σποτ δεν έχει καμία σχέση μαζί τους.
Το σποτάκι, που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των εορτών του Πάσχακι έδειχνε έναν αστυνομικό στην επαρχία να μοιράζει emoji αντί για κλήσεις, το βρήκα αρκετά έξυπνο. Ο αυτοσαρκασμός άλλωστε είναι κάτι που πάντα με προδιαθέτει θετικά, αφού θέλει θάρρος για να μπορέσει κάποιος να κάνει πλάκα με τον εαυτό του. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι ένα φυσικό πρόσωπο, αλλά πρόκειται για μία Δημόσια υπηρεσία.
Οι αστυνομικοί (όπως άλλωστε και οι δημοσιογράφοι) είναι συχνά εκείνοι που ο μέσος πολίτης λατρεύει να μισεί. Αυτό συμβαίνει άλλωστε με όλους όσους κρατούν κάποια μορφή εξουσίας στα χέρια τους. Δύσκολα οι αστυνομικοί γενικότερα γίνονται συμπαθείς παρότι στο επάγγελμα τους, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα, υπάρχουν και οι «καλοί», υπάρχουν και οι «κακοί».
Γνωρίζοντας προφανώς πως ένα μήνυμα που περιείχε μια δόση αυτοσαρκασμού και γενικά έδινε έναν θετικό τόνο ήταν πιο πιθανό να γίνει αποδεκτό από το κοινό, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε την έγκριση του λοιπόν για το σποτ και μπράβο τους. Και μετά ήρθαν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί για να μας θυμίσουν ακριβώς γιατί δύσκολα μπορούν να γίνουν συμπαθείς.
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών λοιπόν «θίχτηκαν» και σε ανακοίνωση τους σημείωσαν πως το σποτ «συκοφαντεί και λοιδορεί το σύγχρονο Έλληνα Αστυνομικό». Δεν πιστεύω, για να είμαι ειλικρινής πως «θίχτηκαν» επειδή ο αστυνομικός μιλάει μια διάλεκτο που βρίσκει κανείς σε πολλά επαρχιακά μέρη.
Ούτε φυσικά θεωρώ πως πράγματι η αντίδραση τους είχε να κάνει με το γεγονός πως το σποτ «δεν περνάει το μήνυμα της οδικής ασφάλειας». Γιατί αν πιστεύουν πως γνωρίζουν καλύτερα πως πρέπει να περάσει το μήνυμα, τότε εκτός όλων των άλλων, είναι και αλαζόνες.
Το μεγάλο πρόβλημα με αυτό το σποτ είναι πως – όντως – ο αστυνομικός που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με την πλειοψηφία των αστυνομικών. Και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί τους. Ο αστυνομικός στο σποτάκι είναι ένας καλοκάγαθος και ευγενικός άνθρωπος. Δεν «χαίρεται» που κόβει κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα, αλλά προσπαθεί όσο μπορεί να τους δώσει να καταλάβουν πως θέλει να τους ξαναδεί εκεί, σώους και αβλαβείς.
Είναι ευγενικός και χαμογελαστός. Δύσκολα μπορεί να μας θυμίσει λοιπόν, (όντως), τον αστυνομικό που θα συναντήσουμε τις περισσότερες φορές στο δρόμο.
Οι συνδικαλιστές της Ελληνικής αστυνομίας είχαν απόλυτο δίκιο να εξοργιστούν. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός που παρουσιάζεται στο σποτ δεν έχει καμία σχέση μαζί τους. Αυτός που είχε την ιδέα να τους παρουσιάσει συμπαθείς, σαφώς και στην τελική, τους… έθιξε.
___________
* reader.gr
nantiareport.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου