Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Μόρια Λέσβου: Περιφέρουν το πτώμα του βρέφους εντος ΚΥΤ- Οι Πυροσβέστες δέχθηκαν επίθεση κατά την κατάσβεση της φωτιάς




Εντός του ΚΥΤ οι διαβιούντες λαθρομετανάστες, έχουν ανασύρει και περιφέρουν το απανθρακωμένο πτώμα του βρέφους.

Η φωτιά έχει κατασβεσθεί από του Πυρεοσβέστες, ωστόσο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης επικρατεί γενικευμένη αναταραχή.

Αν και τα αίτια της φωτιάς στο κοντεινερ εντος του ΚΥΤ Μόριας Λεσβου, δεν έχουν προσδιοριστεί, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι διαβιούντες να προκάλεσαν τη φωτιά εντός του κοντεινερ και στη συνέχεια ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες διαβιούντων, με τις Αστυνομικές δυνάμεις για να καταστείλουν την εξέγερση να κάνουν χρήση χημικών. Ομάδα προσφύγων επιχείρησε  να καταλάβει το ΚΥΤ- συμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, με την παρέμβαση των Αστυνομικών οι οποίοι διατίθενται στο χώρο να ανταποκρίνονται άμεσα. Ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες μεταβάινουν από την Αθήνα εκτάκτων ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι Στρατιωτικές Μονάδες του νησιού.

Ξέσπασαν δύο φωτιές σε διαφορά 20 λεπτών


Σε αλλο περιστατικό και ενώ ηταν σε εξέλιξη η φωτιά με τους Πυρσβέστες να επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στο νησί, παρέμεινε στο χώρο για να τους απομακρύνει καθώς δέχθηκαν επίθεση από τους λαθρομετανάστες, γεγονός που επιβεβάιωσε και ο Στρατής Κύτελης και προσέθεσε πως «σε τέτοιου είδους καταστάσεις μπορεί να συμβούν πολλά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιοχή ξέσπασαν δύο φωτιές, η «πρώτη στις 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις».

«Στη Μόρια μέχρι στιγμής κατοικούν περίπου 13.000 μετανάστες και καθημερινά αυξάνονται» αναφέρει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης


Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, και απαιτούν την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού. Με τη χωρητικότητα της περιοχής να είναι 3.000θέσεις , όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος του νησιού με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση όπως διαμορφώθηκε, «οι υποσχέσεις του Μαξίμου πρέπει να υλοποιηθούν».

nantiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου