Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Μαυροειδάκος: «Στέλνουν τους συναδέλφους σαν πρόβατα στη σφαγή - Υπάρχουν ευθύνες για τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν»

Σκληρή γλώσσα κατά της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας χρησιμοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που έγιναν στα Εξάρχεια, όταν αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν κατά αστυνομικών ΔΙΑΣ, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικών.

«Η πολιτική ηγεσία δίνει εντολές για τα Εξάρχεια. Χρυσοχοΐδης και Οικονόμου δίνουν εντολές, αλλά απ' ότι φαίνεται η φυσική ηγεσία σε επίπεδο ΓΑΔΑ δεν μπορεί να τις εφαρμόσει» υποστήριξε ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, μιλώντας στον Αnt1.

Και έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου: «Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι οδηγούν συναδέλφους μου αστυνομικούς, εν προκειμένω άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. σαν πρόβατα στη σφαγή. Δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται είναι με σοβαρά εγκαύματα στο 401 νοσοκομείο. Υπάρχουν ευθύνες για τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν» τόνισε.

Επίσης το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.) σε ανακοίνωσή του σημείωσε: « Επίθεση δέχτηκαν συνάδελφοι της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών (119-1) του ειδικού δρομολογίου Εξαρχείων. Η ομάδα ήταν προπομπός στην διμοιρία των Υ.Α.Τ. που θα έκανε υπηρεσία στην Χ. Τρικούπη. Οι συνάδελφοι δέχτηκαν βροχή από βόμβες μολότωφ στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Μεθώνης από 25 περίπου άτομα με κουκούλες. Ο ένας συνάδελφος δέχτηκε μολότοφ στο κεφάλι όπου τον προστάτεψε το κράνος του, πέφτωντας η επίθεση κλιμακώθηκε με σκοπό να τους κάψουν ζωντανούς, ευτυχώς γλίτωσαν με εγκαύματα. Από την επίθεση υπάρχει μία υπηρεσιακή μηχανή καμένη. Ανήκουστες οι εντολές της διοίκησης όπου έστελναν τη ΔΙ.ΑΣ ως "ναρκαλιείες".

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. είναι στο 401 μαζί με τους συναδέλφους, όπου τους ενημέρωσε ότι οποιαδήποτε βοήθεια ηθική ή νομική θα είναι στη διάθεσή τους.

Πηγή: lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου