Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Η βία και ο βιασμός της …. λογικής

Η επιλεκτική κριτική στη βία αποτέλεσε πολλές φορές στο παρελθόν επικοινωνιακό όπλο στα χέρια αυτών που ήθελαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη μακριά από την κοινή λογική.
Έτσι η ρίψη μολότωφ , η καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας βαφτίζεται αντίσταση στο κατεστημένο ή ακόμη πιο επικοινωνιακά, κοινωνικός αγώνας.

Τραυματίες αστυνομικοί από εγκαύματα ή πετριές στο κεφάλι δεν κάνουν το γύρο του διαδικτύου γιατί η Αστυνομία έχει προπαγανδιστικά καταστεί μισητή.
Αντίθετα συλλήψεις που μαγνητοσκοπήθηκαν με σκοπό να καταδείξουν την δήθεν υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας ή υπέρβασης εξουσίας, όπως πρόσφατα, γίνονται αμέσως viral. Γιατί άραγε;
Ποια η διαφορά ανάμεσα σε έναν νέο 25 ετών που ως αστυνομικός «παίρνει» φωτιά και λαμπαδιάζει και σε ένα συνομήλικό του που αφού έχει ρίξει την μολότωφ χασκογελάει για την επιτυχία του; Αν βέβαια δεν τον πετύχει, και ο αστυνομικός τον σπάσει στο ξύλο, θα είναι ακροδεξιός, ή φασίστας, ή ναζιστής, ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Η πιο συνηθισμένη ατάκα που ακούμε ως δικαιολογία είναι ότι ο ένας πληρώνεται για να τον «καίνε» ενώ ο άλλος που τον πυρπολεί , το κάνει αμισθί. (ειρωνεία)
Επίσης συνηθισμένη είναι η επίκληση στην αυτοσυγκράτηση που πρέπει να επιδεικνύουν τα αστυνομικά όργανα αφού έχουν εκπαιδευτεί γι’ αυτό και δεν πρέπει να αντιδρούν σε προπηλακισμούς και προκλήσεις.
Έρχομαι λοιπόν σήμερα, εγώ ο υπογράφων και ως εκπαιδευτής στις Σχολές Αστυνομίας τους παρατάσσω κάθε μέρα και αρχίζω να τους φτύνω κατάμουτρα να τους χαστουκίζω και ενίοτε να τους δίνω και καμιά κλωτσιά στην πλάτη για να τους εκπαιδεύσω στην αυτοσυγκράτηση και στην αντοχή.

Διαδηλωτής κρατά βόμβα μολότοφ κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά τη λήξη πορείας

Τους βρίζω την οικογένεια και τους στολίζω με διάφορα επίθετα βγαλμένα από τον κοινωνικό βόθρο που τα επεξεργάστηκε για να τους χαλυβδώσω ψυχικά.
Ξέρετε τι θα μου έκαναν όλοι αυτοί οι ψευτο-προοδευτικούληδες που αντιμάχονται την Αστυνομία ως θεσμό…….. θα με είχαν κρεμάσει όχι στα μανταλάκια του διαδικτύου αλλά σε ειδικές αγχόνες για φασίστες.
Ξέρετε τι θα μου έκαναν και δικαίως οι γονείς των σπουδαστών…….
Είναι περιττό να το περιγράψω.
Η πιο συνηθισμένη ατάκα που ακούμε ως δικαιολογία είναι ότι ο ένας πληρώνεται για να τον «καίνε» ενώ ο άλλος που τον πυρπολεί , το κάνει αμισθί.

Οι αστυνομικοί μας, παιδιά φτωχών οικογενειών ως επί το πλείστον, πήγαν να κάνουν μία δουλειά.
Να γίνουν επαγγελματίες τηρητές του Νόμου και της Τάξης. Να «σηκώσουν» το επαγγελματικό εκείνο τείχος που θα μας προστατεύσει όλους εμάς από την παρανομία και τους παρανόμους.
Εμείς ως κοινωνία τρώγοντας αμάσητη την προπαγάνδα που μας σέρβιρε η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς τους χαρακτηρίσαμε εχθρούς μας. Τους βαφτίσαμε « κακούς» του συστήματος που χτυπούν τον κόσμο ανεξέλεγκτα και από ευχαρίστηση. Πόσο , μα πόσο πλανημένοι είμαστε.
Χωρίς μισθούς, χωρίς αναγνώριση και κυρίως χωρίς νομική πανοπλία τα παιδιά αυτά κάνουν το καλύτερο δυνατό αγοράζοντας ακόμα και τον εξοπλισμό τους από την τσέπη τους.
Σκοτώνονται στους δρόμους αφού πρώτα έχουν γεμίσει από την τσέπη τους το ντεπόζιτο της μηχανής που καβαλάνε.
Αυτό κάνουν οι ευνομούμενοι πολίτες ενός ευνομούμενου δημοκρατικού προηγμένου κράτους.
Έχοντας υποστεί τα πάνδεινα ως κοινωνική ομάδα και μη έχοντας καμία ουσιαστική θεσμική υποστήριξη εμείς τους προστάζουμε «ΑΝΤΕΞΤΕ, ΒΑΣΤΑΤΕ , ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ »
Φίλες και φίλοι, τα φληναφήματα περί αυτοσυγκράτησης όταν βρίσκεσαι σε ένα πεδίο μάχης, είναι αστειότητες μιας συγκεκριμένης μερίδας ανθρώπων που απλά η δήθεν δημοκρατία μας δεν απομονώνει ως παράσιτα.
Βεβαίως και λάθη θα γίνουν επάνω στη φωτιά των επεισοδίων. Τα πράγματα εκτραχύνονται και το μυαλό δεν λειτουργεί σωστά πολλές φορές, αυτό όμως δεν αποτελεί λόγο κατακεραύνωσης του θεσμού της Αστυνομίας και της άσκοπης και άδικης πολλές φορές κριτικής που της ασκείται.

Η Αστυνομία έχει και τους μηχανισμούς και τα όργανα για να περιφρουρήσει το κύρος της χωρίς την διαμεσολάβηση τηλεοπτικών δικαστών και σχολιαστών , πολλώ δε μάλλον δημοσιογράφων.
Εμείς ως απλοί πολίτες πρέπει να τους περιβάλουμε με εμπιστοσύνη και ευγένεια διευκολύνοντας το έργο τους και συνδράμοντας όταν και όπως μπορούμε αν μας ζητηθεί.
Αυτό κάνουν οι ευνομούμενοι πολίτες ενός ευνομούμενου δημοκρατικού προηγμένου κράτους.
Φίλες και φίλοι, τα φληναφήματα περί αυτοσυγκράτησης όταν βρίσκεσαι σε ένα πεδίο μάχης, είναι αστειότητες μιας συγκεκριμένης μερίδας ανθρώπων που απλά η δήθεν δημοκρατία μας δεν απομονώνει ως παράσιτα.
«Μπάτσος και Μπασκίνας» είναι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που θα έπρεπε να απαγορευτούν διότι δημιουργούν αρνητικό συναίσθημα στους νέους μας και διαστρεβλώνουν την ήδη στρεβλή εκπαίδευση τους για το τι είναι Δημοκρατία. Άλλωστε εις εκ των επτά σοφών της αρχαιότητος , Βίας ο Πριηνεύς μας άφησε ως παρακαταθήκη τη ρήση του που μας λέει : «Κρατίστην είναι δημοκρατίαν εν ή πάντες ως τύρρανον φοβούνται τον Νόμον» δηλαδή «Ἡ πλέον καλή από όλες τις δημοκρατίες, είναι εκείνη στην οποία όλοι σαν τύραννο φοβούνται το νόμο» και τους τηρητές του θα συμπληρώσω εγώ.

Χρήστος Γ. Χρηστίδης
Εραστής της κοινής λογικής
 centralnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου