Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

"Με την "ΖΗΝΟΒΙΑ"η αστυνόμευση πήγε περίπατο. Όταν στηρίζουμε την αστυνόμευση αποκλειστικά στα δίκυκλα αποτυγχάνουμε"

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΥΚΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ. Το έτος 2010 δημιουργήθηκε η ΔΙ.ΑΣ. Άν και υπήρχε ήδη η ομάδα Ζ για να φτάνει ακόμα πιό σύντομα στα σοβαρά περιστατικά. Μέχρι εδώ όλα καλά. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. διατρανώθηκε και πήρε τα ηνία της αστυνόμευσης φτάνοντας όντως πολύ γρήγορα στα σοβαρά περιστατικά αφού πήρε τη θέση της ομάδας Ζ η οποία απαξιώθηκε πλήρως. Η διαφορά είναι ότι η Ζ πήγαινε σε όλα τα περιστατικά. Ακριβώς όπως τα περιπολικά. Απο τα πιο απλά μέχρι τα άκρως σοβαρά. Η ΔΙ.ΑΣ. επιλαμβάνεται μόνο στα σοβαρά περιστατικά. Σε όλα τα άλλα επιλαμβάνονται τα περιπολικά.
Τι γίνεται όμως όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες; Τι γίνεται όταν βρέχει; Να γνωρίζουν όλοι ότι τότε το σύστημα αστυνόμευση γονατίζει. Μάλιστα κύριοι. Γονατίζει. Με την "ΖΗΝΟΒΙΑ"η αστυνόμευση πήγε περίπατο. Όταν στηρίζουμε την αστυνόμευση αποκλειστικά στα δίκυκλα αποτυγχάνουμε κύριοι. Με λίγα λόγια ο κορμός της άμεσης δράσης είτε το θέλουμε είτε όχι είναι τα περιπολικά. Μόνο αυτά μπορούν να κινηθούν με όλες τις καιρικές συνθήκες. Ο πολίτης όταν βρέχει είναι κυριολεκτικά απροστάτευτος.
Η ηγεσία πρέπει να δεί καθαρά το πρόβλημα και να δώσει πιό πολλά περιπολικά στή υπηρεσία του πολίτη.
Έχει μειωθεί τόσο πολύ η δύναμη των περιπολικών (της άμεσης δράσης αλλά και των τμημάτων)και έχει αυξηθεί τόσο δυσανάλογα η δίκυκλη αστυνόμευση πού τελικά όταν βρέχει το λεκανοπέδιο είναι στο έλεος των κακοποιών.
Τα εξαιρετικά λίγα περιπολικά τότε επωμίζονται όλο τον αυξημένο φόρτο και ο πολίτης μπορεί να περιμένει ακόμα και δύο ώρες για μία ανταπόκριση για κάποιο συμβάν. Έχει τύχει να βρέχει συνεχόμενα δύο μέρες και η αστυνόμευση να είναι απούσα στην ουσία λόγο τών παραπάνω.
Δέν μπορούμε κύριοι να στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στην δίκυκλη. Ελπίζω να το καταλάβουν κάποια στιγμή η πολιτική και η φυσική ηγεσία.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Και για να προλάβω μερικούς κακεντρεχείς, δεν έχω πρόβλημα με τους συναδέλφους της ΔΙ.ΑΣ. Το αντίθετο. Δίνουν και την ψυχή τους για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
Συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου