Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΘΣΝ: «Προδιαγεγραμμένη κατάληξη το αποτέλεσμα της συμπλοκής των οπαδών στην πόλη»- Γιος Αστυνομικού της Δίωξης Αθλητικής Βίας ο 26άχρονος

Παραμένουν κρατούμενοι οι δύο συλληφθέντες οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ καθώς ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν

«Το τελευταίο τρίμηνο η κατάσταση με τους οργανωμένους των δύο ομάδων της πόλης ήταν οριακά ασταθής. Ήταν προδιαγεγραμμένη η κατάληξη. Πριν περίπου ένα μήνα ένας οργανωμένος του ΠΑΟΚ σε επίθεση που δέχθηκαν από οργανωμένους του ΑΡΗ είχε κάνει 120ραμματα ήταν τραγικά αναμενόμενο. Δεν ήταν ραντεβού οπαδών. Οι Βούλγαροι έπιναν καφέ και καποιος τους αναγνώρισε, ενω πήγαιναν στα αυτοκίνητά τους, τους επιτέθηκαν. Σε κάθε αγώνα κατέβαιναν ως αδελφοποιημένο σωματείο και ταξίδια έκαναν μαζί τους», αναφέρει στο Nantiareport.gr Αστυνομική πηγή για την φονική συμπλοκή μεταξύ οπαδών στην Ανατολική Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακής (05/01-16.30)
Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, προέκυψε για τον νεαρό οπαδό του ΠΑΟΚ ο οποίος κατηγορείται για τη συμμετοχή του στην ομάδα των οργανωμένων που επιτέθηκαν στους Βούλγαρους ότι είναι γιος Αστυνομικού η οποία μέχρι πριν ένα χρόνο υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία της Κρατικής Ασφάλειας.
Ο έτερος κατηγορούμενος φέρεται να μη συμμετείχε στη συμπλοκή μεταξύ των οργανωμένων αλλά ήταν αυτός που μετέφερε το φίλο του οταν του ζήτησε «εξυπηρέτηση» χωρίς να γνωρίζει τι θα ακολουθούσε.
Οι δύο έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν στην Τακτική Ανακρίτρια μετά την άσκηση Ποινικής δίωξης για 11 αδικήματα απο τον Εισαγγελέα. Πρόκειται για δύο κακουργήματα και 9 πλημμελήματα, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα η δίωξη αφορά:
Τα κακουργήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της συνέργειας στο προηγούμενο αδίκημα. Τα πλημμελήματα της συμπλοκής, της συνέργειας σε συμπλοκή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, της φθοράς ξένης περιουσίας , της διατάραξη κοινής ειρήνης , παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αθλητικής βίας μεταξύ άλλων.
Η υπόθεση διαχωρίστηκε από την παράσυρση, καθώς η 26άχρονη αισθητικός υποστήριξε ότι αιφνιδιάστηκε αρχικά και δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί όταν ο 28άχρονος βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του λευκού Mercedes που οδηγούσε και τον παρέσυρε. Στη συνέχεια επιχείρησε όπισθεν και έθεσε και πάλι σε πορεία κίνησης το όχημά της και αποχώρησε από το σημείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν την οδηγό το βράδυ της Κυριακής (05/01) και προχώρησαν στη σύλληψη της. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο οποίος μετά την άσκηση Ποινικής Δίωξης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας την άσκησε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.
Προανάκριση για το οπαδικό επεισόδιο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων οργανωμένων οπαδών που επιτέθηκαν στους Βούλγαρους .

nantiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου