Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Σήμερα ειναι η Μέρα του Πάτερα.

Άραγε ποιος από εμάς που φέρουμε αυτόν τον βαρύ τίτλο ξέρει να πει τη σημαίνει η λήξει Πατέρας; Άραγε ποιος ήξερε πόσο βαρύ ειναι το να εισαι Πατέρας; Τη σημαίνει να εισαι εκεί πάντα διπλά σε ολους τους και πάντα να εισαι αυτός που ειτε θα τους γίνεις το σκαλί για να πετάξουν μακριά στον δικό τους κόσμο. Άλλα θα εισαι και πάντα αυτός που θα τους σκεπάσεις απέναντι σε κάθε κίνδυνο. Μαλών κάνεις μας δεν τα ξέρει ολα αυτά μέχρι να πάρει αγκαλιά σε καποιο μαιευτήριο εκείνο το πλασματακι που με το ζόρι χωράει στα χεριά του. Εκείνη την στιγμή ξεκινα ένα νέο ταξίδι μοναδικό για τον καθένα μας. 
Σε αυτό το ταξίδι έχεις να αντημετοπιση τους δικού σου Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες αυτούς που σε εχουν σημαδεψει και εσένα από παιδί. Τότε ειναι που πρεπει να φανείς δυνατός και δεμένος στο κατάρτι της καθημερινότητα να μην ξεγελαστής από την ευημερία της. Άλλα να βλέπεις πάντα τον προορισμό σου και ας μην  ειναι η δικιά σου Ιθακη αλλα η δικά τους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Τη γίνετε όμως όταν εκτός από πατέρας εισαι και αυτός που πρεπει να εισαι εκεί για ολους τους αλλους, γίνετε όταν το καθήκον σου σαν ένστολος ερχεται σε αντιθέσει στο καθήκον σου σαν πατέρας; Αυτήν την ερωτήσει δεν εχει καταφέρει κανίς να την ανταπάντηση μέχρι και σήμερα βλέπετε εκείνη την ορά το καθηκον απέναντι στο σύνολο συνήθως υπέρτερη ενστικτωδως από το καθηκον απέναντι στην οικογενεια σου και κάθε μορφή λογικής. Πανπολλα τα παραδείγματα αυτοθυσίας από αστυνομικούς, πυροσβέστες και στρατιοτικους και μάλιστα καθημερινά άλλοι σε μικρά περιστατικά και άλλοι σε συμβάντα ευρείας κλίμακας.  Πάμε να δουμε μερικούς τετοιους ξεχωριστούς Πατεράδες.

Αυτή είναι η σύνταξη που θα λάβει η οικογένεια του ήρωα πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου
Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 ο Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του, όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε, εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Ο Σμηναγός Μπαλταδωρος άφησε πείσω δυο παιδιά και θυσιαστηκε στον ακήρυχτο πολεμο των ουρανών του Αιγαίου. 



Στης 23 Ιουλίου του 2018 στην πατρίδα μας συντελέστηκε μια τεράστια τραγωδία. Η καταστροφική πυρκαγιά στο που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα στους πρόποδες την Πεντέλης κατακαίει την περιοχή Μάτι στοίχισε την ζωή σε 102 ανθρώπους και άφησε αστεγους πολλες εκατοντάδες. Το μικρότερο θύμα αυτής της τραγωδίας ήταν το 6 μηνών βρέφος του Ανδρέας Δημητρίου. Ο πατέρας του άτυχου βρέφους ειναι στέλεχος του Πυροσβεστικου Σώματος και με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς άφησε την οικογενεια του και εσπευσε στην υπηρεσία. Ο άτυχος πατέρας πάλευε με της φλόγες όταν έμαθε ότι το βρέφος του και η σύζυγος του νοσηλευόταν στο νοσοκομείο οπού και κατέληξαν στις επόμενες ώρες.  

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα κάθονταιΑυτός ειναι ο Βοηθός Σερίφης Bob Goerlitz ο οποίος αμέτρητες ώρες βοηθούσε τα θύματα του τυφώνα Harvey που είχε χτυπήσει το Τέξας τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι που κατέρρευσε από την εξάντληση. Ο Bob Gaerlitz αν και πατέρας ο ίδιος θυσιαστηκε για το κοινό καλό μη ξέροντας το τη συνέβαινε εκείνες της κρίσιμες ώρες στην οικογενεια του.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Μελάς ...
Τελος σε τούτη την μικρή λίστα δεν μπορώ να μην θυμηθώ τον Παύλο Μελα που θυσιάστηκε για τον Μακεδονικό αγών. Ο Παύλος Μελας ήταν πατέρας δυο παιδιών του Μιχάλης και της Ζωής. Ο Μελας είχε τόση αδυναμία στα παιδιά του αν και στο τέλος τα άφησε για να εκτελέσει το καθηκον του προς την πατρίδα. Αποδείξει αυτής της αγάπης ειναι και το ψευδώνυμο που είχε ο ίδιος στον Μακεδονικό αγώνα, Μίκης Ζεζας που πρωερχεται από τα χαϊδεύτηκα ονόματα των παιδιών του.

Τέτοιοι πατεράδες υπάρχουν χιλιάδες καθημερινά διπλά μας που θυσιάζουν την ζωή του για ολους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου