Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Η πρώτη αντικατάσταση αστυνομικού τμήματος από τμήμα κοινοτικής ασφάλειας και πρόληψης της βίας είναι γεγονός στη Μινεάπολη!

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μινεάπολης έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα στη διαδικασία διάλυσης της αστυνομικής υπηρεσίας της πόλης μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο.

Σύμφωνα με το CBS News, αρκετά μέλη του συμβουλίου - ο Τζέρεμιμ Έλισον, η Αλόντρα Κανό, ο Κάμ Γκόρντον, ο Στιβ Φλέτσερ και η Λίζα Μπέντερ - πρόσφατα δήλωσαν την πρόθεσή τους να βάλουν λουκέτο στο αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης και τώρα έχουν εγκρίνει ένα διάταγμα για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόταση.

Η προτεινόμενη τροπολογία αναφέρει ότι η αστυνομική υπηρεσία θα αντικατασταθεί από «τμήμα κοινοτικής ασφάλειας και πρόληψης της βίας» που θα υιοθετήσει «μια ολιστική προσέγγιση προσανατολισμένη στη δημόσια υγεία» αντί να επικεντρώνεται στην επιβολή των νόμων.

Ο επικεφαλής του νέου τμήματος θα είναι κάποιος με "εμπειρία στις υπηρεσίες ασφάλειας της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των προσεγγίσεων δημόσιας υγείας και / ή αποκατάστασης δικαιοσύνης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου