Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ισόβια τιμητική παροχή στους 'Ελληνες οπλίτες λόγω της συμμετοχής τους στα γεγονότα της Κύπρου κατά τα έτη 1964,1967 και 1974


Από το αρχείο Π&Δ: H τουρκική εισβολή στη Κύπρο, το απόρρητο ...

Σε τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών το Ελληνικό κράτος αναγνωρίζει και παραχωρεί τιμητικό επίδομα στους Μαχητές της Κύπρου. 
47 χρονιά από την εισβολή σήμερα η πατρίδα μας αναγνώρισε την θυσία αυτόν των ανθρώπων. 
Καταλυτικό ρόλο σε αυτή την κινηση εχει η παρεμβαση ενός από τους βετεράνους της εισβολής και ενός γνωστού συγγραφέα ιστορικός ερευνητής στον επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ και Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η τροπολογία αναφερει τα κάτωθι.

1. Στους οπλίτες, οι οποίοι διαθέτουν πιστοποιητικό Ζώνης Πρόσω, που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω της συμμετοχής τους στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κύπρο κατά τα χρονικά διαστήματα που ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 2641/1998 (Α' 211), χορηγείται από 1ης.8.2020 μηνιαία τιμητική ισόβια παροχή ποσού διακοσίων ευρώ (200€).

2. Το δικαίωμα της παροχής της παρ. 1 διαπιστώνεται με πράξη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την οποία δίδεται εντολή πληρωμής αυτής. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζονται οι διαδικασίες καταβολής της παροχής της παρ. 1 με μόνη προϋπόθεση την προσκόμιση του πιστοποιητικού Ζώνης Πρόσω, οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβολής και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα για την εφαρμογή της.

3. Η παροχή της παρ. 1 είναι αφορολόγητη, δεν μεταβιβάζεται, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιοσδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα, δεν υπόκειται στην εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013 (Α' 167), δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, ή χρηματοδοτικά ή πιστωτικά ιδρύματα.


taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου