Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Το Πακιστάν δίνει πυρηνική βόμβα στην Τουρκία
Το Πακιστάν μεταφέρει ταχέως τεχνολογίες πυραύλων στην Τουρκία και Πακιστανοί επιστήμονες βοηθούν την Τουρκία να αναπτύξει τις δυνατότητές της στην κατασκευή πυραύλων, αποκαλύπτει η ινδική ιστοσελίδα ZeeNews.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ασχολείται με τις πυρηνικές και πυραυλικές τεχνολογίες του Πακιστάν για να εκπληρώσει τις γεωπολιτικές του φιλοδοξίες, τονίζεται στο ινδικό δημοσίευμα.
Στις 22-23 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ο 15ος Στρατιωτικός Διάλογος Ανώτατου Επιπέδου Τουρκίας-Πακιστάν, το ανώτατο θεσμικό όργανο μεταξύ των δύο χωρών για την αμυντική συνεργασία.
Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ήταν ο αναπληρωτής αρχηγός του τουρκικού στρατού Σελτσούκ Μπαϊρακτάρογλου και της πακιστανικής ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν Μιάν Μουχάμμαντ Χιλάλ Χουσεΐν.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ άλλων δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία της αμυντικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων και των συμπαραγωγών.
Επιπλέον, Πακιστανοί ανώτατοι στρατιωτικοί συναντήθηκαν και με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον αρχηγό του τουρκικού στρατού Γιασάρ Γκιουλέρ.
Καλά ενημερωμένες πηγές από μέσα υποστηρίζουν ότι η συνάντηση και οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του Στρατιωτικού Διαλόγου ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου, καθώς αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σεναρίου κοινής χρήσης πυρηνικών και πυραυλικών τεχνολογιών μεταξύ των δύο χωρών.
Πιστεύεται ότι ο Ερντογάν έχει ζητήσει προσωπικά από τον αρχηγό του πακιστανικού στρατού, στρατηγό Μπατζούα, κοινή χρήση τεχνολογίας πυρηνικών όπλων και σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει το Πακιστάν.
Πακιστανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τουρκικές αμυντικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Bakyar (UAV OEM), TAI, HAVELSAN και ASELSAN.
Συναντήθηκε επίσης με κορυφαίους στρατηγούς του τουρκικού στρατού και γραφειοκράτες που ασχολούνται με την παραγωγή πυραύλων και άλλων εναέριων τεχνολογιών.
Από τη λίστα των συναντήσεων δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Aerospace Limited (TAI) Τεμίλ Κοτίλ.
Η πρόσφατη κατάσχεση ενός κινεζικού αυτόκλειστου, μιας συσκευής που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυραυλικών κινητήρων μεγάλης εμβέλειας, στο ινδικό λιμάνι Κάντλα σε ένα πλοίο του Χονγκ Κονγκ με προορισμό το λιμάνι Κασίμ του Πακιστάν, συνιστά απόδειξη της μεταφοράς τεχνολογίας πυραύλων από την Κίνα στο Πακιστάν.
Ειδικοί υποστήριξαν ότι ο τύπος του κατασχεθέντος αυτόκλειστου χρησιμοποιείται σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς όπως το Shaheen-ll, που είναι ικανός να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές.
Το Πακιστάν έχει αποκτήσει μια μεγάλη συστοιχία πυραύλων από την Κίνα, τους συμβατικούς καθώς και εκείνους που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Πιστεύεται επίσης ότι η Κίνα είναι η χώρα που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας στο Πακιστάν και βοηθά τη χώρα να οικοδομήσει τις πυρηνικές της δυνατότητες.
Το Πακιστάν μεταφέρει ταχέως πυραυλική τεχνολογία στην Τουρκία και Πακιστανοί επιστήμονες βοηθούν την Τουρκία να αναπτύξει την ικανότητά της στην κατασκευή πυραύλων.
Πολλοί Πακιστανοί επιστήμονες συνεργάζονται επί του παρόντος με την Τουρκία για να ενισχύσουν τις βαλλιστικές και πυρηνικές της δυνατότητες.
Η επόμενη συνάντηση του Στρατιωτικού Διαλόγου Ανώτατου Επιπέδου Τουρκίας-Πακιστάν έχει προγραμματιστεί για το 2021 και σύμφωνα με εσωτερική πληροφόρηση και οι δύο χώρες έχουν θέσει τους ακόλουθους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν πριν από την επόμενη συνάντηση: γρήγορη παρακολούθηση της μεταφοράς τεχνολογίας πυραύλων, ανάπτυξη ικανοτήτων της Τουρκίας στην παραγωγή φυγοκεντρητών*, αγορά μικρών οπλισμένων τουρκικών drone από το Πακιστάν, αγορά τουρκικών ντρον μεγάλης εμβέλειας από τον πακιστανικό στρατό.
*Οι φυγοκεντρητές εμπλουτίζουν ουράνιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πυρηνικά όπλα.
Ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν βλέπει τις πυρηνικές και πυραυλικές ικανότητες του Πακιστάν ως σημαντικό όπλο για την επίτευξη των φιλοδοξιών του χαλιφάτου, σημειώνει το ινδικό δημοσίευμα.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου