Υπηρετών σε Υπηρεσία της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική, με θέση και άποψη ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δεν δήλωσε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα το αποτέλεσμα του self test όπως προβλέπεται για τους ενστόλους. Η απόφασή του ωστόσο τον φέρει αντιμέτωπο με το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ενώ σε βάρος του ασκήθηκε Ποινική Δίωξη.
Ο ένστολος της ΕΛΑΣ από την πλευρά του, προτίθεται να κινηθεί νομικά για αυτή την εξέλιξη. Την ίδια στιγμή διαχέονται σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό στελεχών στα Σώματα Ασφαλείας- Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό- και το ΕΚΑΒ, μετά τους υγειονομικούς .
Προηγήθηκε η προσωρινή απόφαση από το Τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στην προσφυγή υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ για τούς οποίους σχετική διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, πρόκειται να μετακινηθούν σε άλλες Υπηρεσίες και τη θέση τους θα πληρώσουν εμβολιασμένοι οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού.
Οι ανώτατοι Δικαστές έκριναν πως συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών επιβάλουν τον εμβολιασμό τους.
Ενώ όπως αναφέρεται δε στην απόφαση:
«Η λειτουργία μάλιστα αυτή δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορωνοϊό«.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου