Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Κρήτη: «Βοηθήστε με, πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο»- Αστυνομικός βούτηξε στη θάλασσα και ανέσυρε τους επιβαίνοντες


Αστυνομικός βούτηξε στη θάλασσα για να βοηθήσει σε διάσωση τους επιβαίνοντες, μετά την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους στη θάλασσα κοντά στην Κρήτη και περιγράφει τα όσα βίωσε

Αστυνομικός της Άμεσης Δράσης μαζί με δύο Πυροσβέστες βούτηξαν στη θάλασσα για να διασώσουν τους δύο επιβαίνοντες που επέβαιναν στο αεροσκάφος, που κατέπεσε στη θάλασσα στο Ηράκλειο Κρήτης.


«Βοηθήστε με, πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο» φώναζε ο 68χρονος, πριν βυθιστεί στη θάλασσα ενώ ο 26χρονος ούρλιαζε καθως το σώμα του είχε «κλειδώσει» από την κόπωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, διερχόμενοι πολίτες παρακολουθούσαν από τα βράχια χωρίς να παρέχουν συνδρομή. Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης και οι δύο πυροσβέστες βούτηξαν χωρίς καθυστέρηση καθώς διέκριναν το φτερό του μονοκινητήριου να βυθίζεται από την επιφάνεια της θάλασσας. Στα περίπου δέκα λεπτά κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο με ευνοϊκό άνεμο, με τούς νοτιάδες και τα ρεύματα να έχουν καταπονήσει τους δύο ναυαγούς.

«Βοηθήστε με, μην με αφήσετε να πνιγώ»

Ο 26χρονος, ο οποίος φορούσε φόρμα πιλότου, και ήταν πλησιέστερα στην ακτή, κατέβαλε προσπάθεια καθώς οι δυνάμεις του τον είχαν εγκαταλείψει. «Βοηθήστε με, μην με αφήσετε να πνιγώ» εκλιπαρούσε ενω βούλιαζε, «Ο φίλος μου πρέπει να πνίγηκε. Ζητούσε βοήθεια, όμως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα». Ενώ ο 68χρονος φίλος του, είχε παρασυρθεί από ρεύματα σε αβαθή.

Ο αστυνομικός ζήτησε από τούς πολίτες στα βράχια να τον κατευθύνουν καθώς δεν είχε ορατότητα και τον παρότρυναν με υπόδειξη, «Συνέχισε ευθεία».

Καθώς ανασύρθηκε ο 27χρονοε, διαπιστώθηκε ότι είχε υποθερμία όταν οι δύο Πυροσβέστες και ο ΑμεσοΔρασίτης κατάφεραν να τον ανασύρουν στην στεριά. Ο 68χρονος ωστόσο ανασύρθηκε νεκρός. Στο στήθος του, έφερε μεγάλη τομή και εκτιμάται ότι είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε σοβαρή επέμβαση.

Για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου