Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Ο Ταξίαρχος “έκοψε” ομάδα ΔΙΑΣ από τη συμμετοχή της στην παρέλαση καθώς στις τάξεις της είχε γυναίκα ένστολο

Η καταγγελία διαβιβάστηκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας και ύστερα από έρευνα, επιβεβαιώθηκε ότι το φύλο της ενστόλου λειτούργησε αποτρεπτικά στη συμμετοχή αγήματος της ΔΙΑΣ Πειραιά, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Όπως ενημερώνεται το NantiaReport.gr, από αξιόπιστη πηγή, «εχθές (16/02) ζήτησαν Υπηρεσιακά εθελοντές για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Μια ομάδα προσφέρθηκε να συμμετέχουν τα στελέχη της, μεταξύ των υπηρετούντων στις τάξεις της, και γυναίκα ένστολος. Σήμερα (17/02) απάντησαν από το γραφείο της Διοίκησης ΔΙΑΣ πως δεν εγκρίνεται η συμμετοχή της ομάδας, γιατί στα πληρώματα επέβαινε γυναίκα.

Η ένστολος προσέφυγε, καθώς θεώρησε ότι την αποκλείουν λόγω του φύλου της. Η υπόθεση μεταφέρθηκε σε συνδικαλιστές, οι οποίοι απευθύνθηκαν στον Ταξίαρχο της ΔΙΑΣ ώστε να ανακληθεί η απόφαση και να γίνει δεκτή η εθελοντική διάθεση της ομάδας στο άγημα της παρέλασης για την 25η Μαρτίου. Σε υποστήριξη της συναδέλφου του, όλη η ομάδα της, μετα από αυτή την εξέλιξη δήλωσαν ότι δεν θα παραστούν κανένα από τα μέλη τής .

Ως γεγονός για όσους υπηρετούν, είναι διπλά τραγικό. Πρωτίστως γιατί οι συνδικαλιστές δεν ασχολούνται με τα έργα και τις ημέρες του καταστροφικού Ταξίαρχου της ΔΙΑΣ, καθώς τα πληρώματα έχουν καταντήσει να ασχολούνται αν θα λάβουν πάνω από οχτώ άτομα άδεια αντί να απασχολεί την υπηρεσία σε ποιον τομέα έχει αύξηση η εγκληματικότητα και δευτερευόντως – όχι όμως με μικρότερη σημασία- γιατί εν έτει 2023 η νοοτροπία του Ανώτατου Αξιωματικού της ΕΛΑΣ, είναι πολύ μακριά από τη σύγχρονη αστυνομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου