Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΓΑΔΑ: «Ομάδα περίπου 70ατόμων εισήλθε στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα άτομα τελικά αποχώρησαν»

Με μια .. λακωνική ανακοίνωση η ΓΑΔΑ περιέγραψε τα όσα για περισσότερες από δυο τουλάχιστον ώρες, ήταν σε εξέλιξη στην ΑΣΟΕΕ

«Ανακοινώνεται ότι σήμερα και περί ώρα 12:30 ομάδα περίπου (70) ατόμων εισήλθε στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και ενημερώθηκαν σχετικά οι Αρχές του Πανεπιστημίου. Τα άτομα τελικά αποχώρησαν την 14:45 περίπου ώρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Εντύπωση προκαλεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΓΑΔΑ, καθώς σε αυτή δεν είδαν ούτε απόπειρα κατάληψης της ΑΣΟΕΕ (παραθέτουμε αναλυτικό ρεπορτάζ (11/11)), με το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με απόφαση της Συγκλήτου να έχει αναστολή λειτουργίας (11-17/11) Δεν ενημερώθηκαν ούτε για τις σφοδρές επιθέσεις σε βάρος των Αστυνομικών, ούτε ενημερώθηκαν για τους τρεις (ελαφρά) τραυματίες -δύο Αστυφύλακες και επικεφαλής διμοιρίας.

Η παρουσία και η διαπραγμάτευση με το Αστυνομικό Διευθυντή Μέτρων και την ΠτΒ Σοφία Σακοράφα και Δημοτική Σύμβουλο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους «υπαλλήλους της Βουλής» με εριστικό ύφος που απαιτούσαν στους φραγμούς, να «δούνε τα.. παιδιά» εντός της ΑΣΟΕΕ, ούτε αυτά αποτυπώνονται στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Βέβαια στην ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά και για την απόφαση οπισθοχώρησης για τις Αστυνομικές δυνάμεις ώστε «Τα άτομα να πάνε όπου θέλουν. Να τα αφήσετε να φύγουν», χωρίς ούτε μια προσαγωγή ή σύλληψη, κι ενώ οι Αστυνομικοί των διμοιριών είχαν ενημερώσει ότι αναγνωρίζουν άτομα που είχαν ενεργήσει σε βάρος τους νωρίτερα, και είχαν τραυματίσει τρεις Αστυνομικούς.

Τελικά τα περίπου 500άτομα, «ήρθαν, εκτονώθηκαν και .. εξαφανίστηκαν «! Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι η συντεταγμένη έξοδο από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Αθηνών, με ανάπτυξη δύο πανό από τα άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των Αστυνομικών, τα οποία πορεύτηκαν προς το ΕμΠ από το οποία αποχώρησαν (11/11-16.00) σχεδόν μια ωρα αργότερα, και ενώ οι διμοιρίες είχαν αποσυρθεί.. Άλλωστε η ανακοίνωση είναι σαφής και επεξηγηματική.. «Ομάδα περίπου 70ατόμων εισήλθε στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα άτομα τελικά αποχώρησαν»

Σε συνέχειες η ενημέρωση για τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη ΓΑΔΑ
«Σε συνέχεια συνοπτικής Ανακοίνωσης σχετικά με σημερινό περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανακοινώνονται αναλυτικά τα γεγονότα, ως προς το χρονικό της εισόδου των ατόμων στους χώρους του Πανεπιστημίου:
• την 12:30 ώρα, (100) περίπου άτομα προσέγγισαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αφού έσπασαν με κόφτη το λουκέτο της εξωτερικής εισόδου, επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο,
• οι αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για να αποτρέψουν την είσοδο δέχτηκαν επίθεση από τα άτομα, πολλά από τα οποία χρησιμοποίησαν καδρόνια κ.α. αντικείμενα,
• για να αποκλιμακώσουν τις επιθέσεις, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων,
• στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατάφεραν να εισέλθουν (70) περίπου από τα άτομα, τα οποία παρέμειναν μέχρι την 14:45 ώρα, οπότε και αποχώρησαν.
Από τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν (2) αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια του περιστατικού προσήχθησαν (3) άτομα»

nantiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου